Ria van den Brink

 

Sinds 1977 werkte  ik als fysiotherapeut  in diverse ziekenhuizen. Vanaf 1984 heb ik als acupuncturist een eigen praktijk. Ik combineer acupunctuur met fysiotherapie, zoals manuele lymfedrainage. Daarbij werk ik met Chinese kruidencombinaties die ik speciaal voor u samenstel.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N V A) die garant staat voor kwaliteit en ervoor zorgt dat bijna alle verzekerings-maatschappijen de behandelingen gedeeltelijk of geheel vergoeden. Dit hangt uiteraard wel samen met uw poliskeuze. 

Acupunctuur, voeding, oefeningen en Chinese kruiden zijn belangrijk in de al 3000 jaar oude traditionele Chinese Geneeskunst. Steeds meer mensen gebruiken acupunctuur omdat het hen helpt bij het hervinden van hun balans, zowel lichamelijk als geestelijk.

Het sleutelwoord is “energie” en "energiebanen". In de huidige fysica gaat men binnen de quantummechanica en relativiteitstheorie van hetzelfde principe uit.
De acupuncturist werkt met behulp van naalden, warmte en massage om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren en te behouden.

Acupunctuur is een goede aanvulling op de Westerse geneeskunde en wordt als volwaardige geneeswijze door de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) erkend. Bekijk de website van de NVA voor de lijst van aandoeningen waarbij acupunctuur erkend wordt als geneeswijze.

Behandelingen in mijn praktijk: Acupunctuur, Manuele Lymfedrainage volgens Vodder, Chinese kruiden, Massage, Jin Shin Jyutsu.